Trolejbus 28 se vraća u Beograd

Trolejbus broj 28 se i zvanično vraća u srpsku prestonicu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

19:46

Trolejbus 28 se vraća u Beograd
Foto: Depositphotos, bloodua

Kako je naveo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja "Vratimo trolu 28" i Sekretarijatom za javni prevoz gde je predstavljena studija Saobraćajnog fakulteta u vezi sa funkcionisanjem trolejbusa 28.

"Saobraćajni fakultet je procenio da ima opravdanja za postojanje ove linije kako zbog broja putnika tako i zbog komfora u javnom prevozu sve dok se ne pristupi izmeštanju okretnice Studentski trg u Dunavsku ulicu na Dorćolu", naveo je Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je rekao, na osnovu studije je doneta odluka o vraćanju trolejbusa broj 28 u javni prevoz od ponedeljka, 6. jula.

"Razgovore smo počeli u Sekretarijatu za javni prevoz u martu, a vanredno stanje uvedeno u zemlju zbog virusa kovid 19 sprečilo nas je da brže imamo analizu", istakao je Vesić.

"Ovaj primer pokazuje kako građanske inicijative mogu da rade zajedno sa upravom grada na poboljšanju kvaliteta života građana. Naravno, prave građanske inicijative koje zastupaju interese građana kakva je Udruženje 'Vratimo trolu 28'", kaže zamenik gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: