U Gadžinom Hanu gradiće se bungalovi, restoran i bazen na otvorenom sa barom

Gadžin Han -- Opština Gadžin Han raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije-projekta za izvođenje radova za izgradnju bungalova za odmor, restorana i bazena.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Dpositphotos, rachwal
Foto: Dpositphotos, rachwal

Planirano je da bazen bude na otvorenom i sa barom.

Kompleks se nalazi lokaciji Donji Dušnik i reč je o građevinskoj parceli na kojoj je omogućena izgradnja kompleksa sa bazenom, restoranom i bungalovima za odmor, piše eKapija.

Idejnim rešenjem predviđa se izgradnja pet bungalova, restorana kao i bazena na otvorenom sa pratećim objektom-barom i tehničkim prostorijama za bezensku tehniku.

Uz severnu granicu parcele a blizu samog ulaza na parcelu, predviđeno je 10 parking mesta za korisnike bazena i restorana, dok se u drugom kraju parcele, uz zapadnu granicu parcele predviđa šest parking mesta za goste koji će boraviti u bungalovima.

Pešački i kolski pristupi kompleksu i objektima na parceli su omogućeni sa zapadne strane preko potencijalne novoprojektovane pristupne saobraćajnice. Krajnji rok za podnošenje ponuda je 6. jul 2020. godine.

Šta će se sve graditi

Idejnim rešenjem predviđa se izgradnja pet tipskih bungalova za odmor. Svaki bungalov je predviđen kao jedna stambena jedinica sa jednom spavaćom sobom. Svaki bungalov je osmišljen kao slobodnostojeći prizemni objekat sa galerijom i ima identičan sadržaj – kuhinju, kupatilo, dnevnu sobu sa trpezarijom i spavaću sobu na galeriji sa jednim francuskim ležajem.

Ukupna BRGP jednog bungalova iznosi 77,88 m2.

Postojeći bazen je izgrađen pedesetih godina, a usled dugotrajne eksploatacije i bez ulaganja u održavanje, bazen se nalazi u veoma lošem stanju. Novoprojektovanim rešenjem predviđeno je rušenje bazena u potpunosti i izgradnja novog sa svim pratećim sadržajima. Projektovane dimenzije bazena su 28,8 m x 14,7 m sa različitim dubinama koje se kreću od 1 m do 1,8 m. Oko bazena je predviđena izrada platoa.

Na jugozapadnoj strani bazena projektovane su u podrumskom delu tehničke prostorije za bazensku tehniku, magacinski prostor, kompenzacioni bazen, toaleti i garderobe za goste bazena.

Iznad navedenih prostorija u prizemnom delu projektovan je natkriven bar sa toaletom i garderobom za zaposlene i magacinski prostor.

U prizemnom delu objekta je predviđen toalet za lica sa posebnim potrebama zajedno sa tušem.

U sklopu parcele predviđen je i parking za posetioce bazena sa 10 parking mesta.

Idejnim rešenjem se predviđa izgradnja restorana tradicionalne i internacionalne kuhinje koji se nalazi uz bazen na otvorenom a može biti u službi bungalova za odmor. Restoran se sastoji od svih potrebnih prostorija, od sanitarnih čvorova, toaleta, garderoba kuhinje i pratećih kuhinjskih prostorija.

strana 1 od 187 idi na stranu