Nemačka kompanija privodi kraju radove na pogonu u Zrenjaninu: Nova radna mesta

Nemačka kompanija GPK privodi kraju izgradnju proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Jugoistok".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

17:43

Nemačka kompanija privodi kraju radove na pogonu u Zrenjaninu: Nova radna mesta
Ilustracija: Depositphotos, lagereek

To je jedna od sedam inostranih i domaćih kompanija koje trenutno grade pogone u ovoj zoni i najavljuju otvaranje novih radnih mesta. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, tim povodom je obišao radove i razgovarao sa vlasnikom fabrike GPK Klausom Paulom.

"Ovo je najbolji primer kako izgleda graditi u Zrenjaninu. Nemački investitor nije imao problema ni s lokalnom administracijom, niti s 'papirologijom', i zato radove na izgradnji pogona već privodi kraju. Ponosan sam na našu gradsku administraciju koja je jedna od najbržih u Srbiji", istakao je gradonačelnik Janjić.

On je naglasio da su svi investitori, koji su odlučili da ulažu u Zrenjanin, zainteresovani da što pre izgrade pogone, podsećajući da u industrijskoj zoni "Jugoistok" trenutno sedam investitora gradi proizvodne hale, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

"Do kraja ove godine biće i otvaranja novih pogona i zapošljavanja radnika, i to je ono što me posebno raduje", poručio je Janjić.

Kompanija GPK, koja posluje u sklopu "EKH grupe" iz Berlina, u Zrenjaninu će proizvoditi točkove za kontejnere i kante za iznošenje smeća. Vrednost investicije, sa opremom, u prvoj fazi iznosi tri miliona evra, a u planu je da u početku bude zaposleno do 20 radnika.
"Početkom novembra prošle godine postavili smo kamen temeljac, a izgradnja objekta je skoro gotova. Cela Evropa i ceo svet su imali problema sa pandemijom koronavirusa, ali naš posao se, uprkos tome, odvija po planu. Zahvalio bih se gradonačelniku na podršci i na tome što je omogućio dolazak nas, stranih investitora. Veoma sam zahvalan i firmi 'SM inženjering' koja je zadužena za građevinske radove. Zrenjanin je posebno zahvalan za ulaganje i voleo bih da ovde dođu i drugi investitori, a ja ću pomoći u tome koliko je u mojoj moći", kazao je Paul.

On je najavio da će verovatno u septembru u proizvodne pogone biti instalirane prve mašine, a da će proizvodnja početi do kraja godine.

Direktor pogona GPK u Zrenjaninu Zoran Šipka dodao je da je u planu da se radi u sve tri smene, kao i da je sva proizvodnja namenjena izvozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: