Kula i američki Atis potpisali memorandum: Posao za 160 ljudi, prosečna plata 1.500 evra

Kula -- Opština Kula potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis Industries čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Kris
Ilustracija: Depositphotos/Kris

Američka kompanija zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u našoj zemlji.

Firma posluje u tri oblasti, proizvodnji biogoriva, tehnoloških inovacija u tom sektoru, kao i u oblasti zdravstva.

Plan kompanije je da investira između 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola, a prosečna zarada u fabrici, kako se navodi, trebalo bi da iznosi oko 1.500 evra.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije, koja je postojala od ranije, ostvarena potpisivanjem Memoranduma.

"U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija", rekao je Miljanić, navodi se na sajtu Opštine.

Kako se navodi, Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis, rekla je da su razmatrali nekoliko lokacija u Evropi i našli ekonomski razvijenu zemlju, koja odgovara investiciji koju planiraju da ulože.

Ona je dodala je plan da zaposle oko 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal, a da se planovi za početak gradnje mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno.

Memorandum su juče potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis. Potpisivanju su prisustvovali i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine i Jelenković Željko, predstavnik kompanije Atis.

strana 1 od 187 idi na stranu