Viz er uvodi devet novih linija iz Beograda, još jedan avion u bazi na Aerodromu "Nikola Tesla"

Beograd -- Mađarski Viz er uvodi treći avion u svoju bazu u Beogradu i otvara devet novih linija, najavljeno je danas na konferenciji na beogradskom aerodromu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: D. Balšić, B92.net
Foto: D. Balšić, B92.net

Generalni direktor Viz era Jožef Varadi rekao je da je Viz er najotpornija avio-kompanija i da bi "i dalje bili u biznisu čak i kada ne bi leteli dve godine".

Prema njegovim rečima, letenje je bezbednije od odlaska u supermarket, jer niko nije dobio koronu u avionu.

Varadi je istakao da mađarska kompanija posluje u Srbiji već 10 godina i da imaju 19 ruta prema 12 zemalja, 14 iz Beograda i 5 iz Niša, kao i da su prošle godine prevezli 900.000 putnika.

On smatra da će avio-kompanije snižavati cene karata jer moraju da privuku putnike nakon prekida putovanja zbog pandemije.

U bazi u Beogradu se nalaze dva aviona erbas A320 koji lete do 12 destinacija u Evropi, dok liniju ka Londonu obavlja avion iz engleske baze, a nedavno najavljenu novu liniju do Salcburga će obavljati avion iz tamošnje skoro uspostavljene baze.

Foto: D. Balšić, B92.net
Foto: D. Balšić, B92.net

Od jula će beogradska baza biti jača za jedan novi erbas A321, a u periodu od 16. do 18. jula biće pokrenuto i devet novih linija - za Brisel, Barselonu, Fridrihshafen, Keln, Oslo, Milano, Hamburg, Turku u Finskoj i Lisabon.

Linije do Fridrihshafena, Hamburga i Kelna imaće tri leta nedeljno, a ostale destinacije dva leta nedeljno.

Karte su već u prodaji za sve destinacije, a cene su od 19,99 evra za jedan smer sa svim taksama na liniji do Osla i od 24,99 evra na ostalim linijama osim do Lisabona, do koga će karta koštati 29,99 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu