Kragujevac dobija novi stadion: U planu 19.690 sedišta, investicija vredna 40 miliona evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će se na mestu fudbalskog stadiona Čika Dača u Kragujevcu graditi novi sa 19.690 sedišta.

Srbija

Izvor: eKapija

Sreda, 10.06.2020.

14:51

Kragujevac dobija novi stadion: U planu 19.690 sedišta, investicija vredna 40 miliona evra
Foto: Depositphotos, DarioStudios

Stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrednost investcije je 40 miliona evra.

"U naredna dva meseca će se završiti projektovanje i očekujemo da ćemo u drugoj polovni godine moći da najavimo izgradnju stadiona", rekao je Udovičić novinarima u Kragujevcu, prenosi eKapija.
Na pitanje novinara kako će se finansirati izgradnja novog stadiona, Udovičić je rekao da "dok dođemo do tog dela, dobićete tačne informacije u kom procentu će učestvovati lokalna samouprava, Republika i na koji način ćemo sve to završiti". Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i radi se potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA. Nikolić je rekao da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.

Prema njegovim rečima, sada se za ove namene razmatra lokacija "Tenkodroma" u Kragujevcu.

Avgusta 2019. godine najavljeno je da bi u okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački gradski stadion trebalo da bude rekonstruisan i proširen. Izbor projektanta bio je u toku, a projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta i modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli standardi UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica.

Podsetimo, planirana je izgradnja novih stadiona u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, kao i u Novom Sadu. Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: