Nema podizanja učešća za dobijanje stambenih kredita VIDEO

Vest da bi u odnosu na ranije godine morali da izdvoje više novca za učešće pri dobijanju stambenog kredita uznemirila je mnoge građane.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2020.

18:58

Nema podizanja učešća za dobijanje stambenih kredita VIDEO
Foto: Printscreen, TV Prva

Naime, prema nekim navodima, pojedine banke pokrenule su pitanje o podizanju minimalnog učešća za stambene kredite sa dosadašnjih 20 na 30 odsto.

Iz Udruženja banaka Srbije za TV Prva kažu da to nije tačno.

"Ne postoji nikakva inicijativa za povećanje obaveznog učešća ni na nivou pojedinih banaka, a još manje na nivou bankarskog sektora. Kada je reč o odobravanju stambenih kredita, nema promene u kreditnoj politici koja je važila prethodnih meseci", tvrde iz ovog udruženja.

Oni naglašavaju da građani moraju da znaju da svaka banka vodi svoju poslovnu politiku i da posmatra svakog klijenta pojedinačno.

"Nije nužno da identične uslove može dobiti svaki klijent jer se njegova kreditna sposobnost procenjuje na osnovu niza relevantnih faktora", zaključuju iz Udruženja banaka Srbije.

Odgovori iz svih vodećih banaka takođe su isti: nema izmene uslova.

Mnogi su se nadali da će zbog pandemije koronavirusa i pada ekonomije stanove platiti manje, ali agenti za nekretnine ističu da se cene nisu mnogo promenile.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: