Stanovnici Adica uskoro dobijaju potpuno novu ambulantu

Novi Sad -- Adice će uskoro dobiti ambulantu koja će pružati usluge opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike.

Izvor: RTV
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, everythingposs
Ilustracija: Depositphotos, everythingposs

Ovaj objekat značajno će doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite građana Novog Sada, a naročito stanovnika koji žive u ovom delu grada, saopštila je Pokrajinska vlada.

Potpuno nova ambulanta Doma zdravlja "Novi Sad" je još jedna od brojnih investicija u zdravstvo Novog Sada, koje se finansiraju sa različitih nivoa vlasti.

To je prilikom obilaska radova na izgradnji ovog objekta izjavio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i dodao da je, s obzirom na to da Novi Sad nema gradsku bolnicu, Dom zdravlja "Novi Sad" jedan od ključnih aspekata zdravstva u gradu i da zajedno sa Kliničkim centrom Vojvodine i institutima u Sremskoj Kamenici čini jednu veliku celinu.

Vrednost ovog objekta sa opremom iznosi 200 miliona dinara a finansira ga grad Novi Sad, preneo je RTV.

Ovaj objekat bio je neophodan jer se na Adicama konstantno beleži povećanje broja stanovnika, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će izgradnja nove ambulante značajno doprineti zdravstvenoj zaštiti građana ovog naselja.

Novim planom mreže zdravstvenih ustanova, koji je Pokrajinska vlada već usvojila i prosledila Ministarstvu zdravlja predviđeno je da Novi Sad dobije opštu bolnicu, koja do sada nije postojala u gradu.

Veliki broj starih objekata klinika Kliničkog centra Vojvodine je već rekonstruisan, a preostali objekti su u različitim fazama adaptacije, koji će, uz skoriji završetak izgradnje novog bloka Klinike za ginekologiju i akušerstvo činiti visoko kvalitetnu zdravstvenu bazu grada Novog Sada, navodi se u saopštenju.

strana 1 od 187 idi na stranu