Direktna avio-linija između Srbije i Irana?

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Irana u Srbiji Rašidom Hasanom Purom o unapređenju saradnje dve države.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.06.2020.

13:59

Direktna avio-linija između Srbije i Irana?
Foto: Depositphotos, photocreo

Posebno se govorilo o saradnji na poljima vazdušnog i drumskog saobraćaja i građevinarstva

Mihajlovićeva je, poželevši dobrodošlicu iranskom ambasadoru, istakla da veruje da će odnosi dve zemlje biti još bolji i da prostora za saradnju ima.

"Želim i da vam zahvalim na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, što je veoma značajno za našu zemlju. Vazdušni i drumski saobraćaj, kao i saradnja naših građevinskih kompanija, jesu oblasti koje mogu dodatno unaprediti odnose Srbije i Irana. Drago mi je da je i vaša država u procesu ratifikovanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, jer je on važan kako za razvoj turizma, tako i za saradnju u oblasti poljoprivrede i ekonomije", rekla je ona.

Kako se dodaje u saopštenju ministarstva, Rašid Hasan Pur je rekao da mu je čast što je postavljen za ambasadora u Srbiji i istakao da postoje snažna volja i odlučnost za napredak odnosa dve države.

"O tome svedoče i odnosi naša dva predsednika. Dalji napredak možemo uspostaviti i kroz jačanje saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, obrazovanja i IT industrije, kao i rudarstva i građevinarstva. Uspostavljanje direktnog vazdušnog saobraćaja jedan je od preduslova za dalje unapređenje odnosa", rekao je Pur.

Na sastanku je bilo reči i o rodnoj ravnopravnosti, a sagovornici su se složili da je neophodno kontinuirano unapređenje položaja žena i saglasili se o uspostavljanju saradnje dve države i na ovom polju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: