Nova korejska investicija: Gradi se pogon za obradu i prodaju solarnih panela

Gradska uprava Požarevca objavila je poziv za javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju poslovno-komercijalnog objekta za prodaju solarnih panela.

Srbija

Izvor: eKapija

Petak, 29.05.2020.

17:48

Nova korejska investicija: Gradi se pogon za obradu i prodaju solarnih panela
Foto: Depositphotos, ilfede

Novi objekat biće izgrađen na zemljištu koje je u vlasništvu kompanije Elias Eco, koja je ranije nameravala da tu izgradi spalionicu opasnog otpada.

U objektu će se vršiti prijem, formiranje panela dimenzije prema želji krajnjeg kupca i prodaja. Tehnološki proces za obradu panela je sečenje na naručene mere, završna obrada i kontrola kvaliteta prema sertifikovanim standardima EU, prenosi Ekapija.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, čiji je obrađivač preduzeće za projektovanje inženjering i konsalting Aula iz Beograda, na zemljištu će se graditi portirnica, nova interna servisna saobraćajnica i objekat komercijalno-poslovnog sadržaja koji se funkcionalno sastoji od dve hale.

U prvoj hali se vrši prijem, kontrola i sortiranje panela, a nakon toga se premešta u drugu halu gde se nalazi proces za obradu panela je sečenje na naručene mere, završna obrada, kontrola kvaliteta i izdavanje krajnjem kupcu.

U drugoj hali se nalaze i prostorije osoblja, higijene i kontrole tehnološkog procesa. Na delu gde se odlažu paneli u vertikalne regale visina u hali je povećana na zahtev investitora.

Ukupna površina objekata je 1.425 m2.

Ispred objekta se nalazi manipulativni prostor za dostavna vozila dužine do 11m i parking prostor za minimun sedam personalnih automobila i pet dostavnih vozila.

Podsetimo u martu 2019. Grad Požarevac potpisao je sa direktorom kompanije Elias Eco Kun Young Parkom, Memorandum o saradnji sa ciljem da se u Požarevcu otvori pogon za uništavanje industrijskog i medicinskog otpada. Ipak, od izgradnje spalionice se prema svemu sudeći odustalo i to nakon što su se nevladine organizacije pobunile zbog ovog projekta jer je, kako navode, izgradnja fabrike za termički tretman opasnog otpada bila planirana u blizini silosa za hranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: