Sud odlučio: Car Go posluje u skladu sa zakonom

Danas je doneta oslobađajuća presuda koja potvrđuje da Car Go posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije, saopšteno je iz tog udruženja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

12:28

Sud odlučio: Car Go posluje u skladu sa zakonom
Foto: CarGO/Andrej Nihil

Prekršajni sud je potvrdio da Car Go nije taksi prevoz, a da članovi Udruženja građana Car Go ne obavljaju nelegalnu taksi delatnost, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, sud je utvrdio tri ključne razlike između taksija i Car Go usluge, te da članovi Udruženja građana Car Go ne obavljaju nelegalnu taksi delatnost.

"Nadamo se da je ovo uvod u zaustavljanje daljeg progona kompanije Car Go Technologies, Udruženja Car Go i njegovih članova", rekao je direktor kompanije Car Go Technologies Vuk Guberinić ispred Prekršajnog suda.

Kako je saopšteno, dodao je da je Prekršajni sud naveo da je taksi javni prevoz dostupan na korišćenje svim građanima, a Car Go privatna usluga dostupna isključivo članovima Udruženja Car Go.

"Pored ove razlike, sud je prepoznao da postoji razlika u samoj naplati, odnosno u taksiju građani plaćaju prevoz vozaču, dok se u Car Go ne naplaćuje prevoz, već postoji naknada za korišćenje softvera. Na kraju, utvrđeno je da za naplatu taksi koristi taksimetar, dok Car Go koristi aplikaciju", istakao je direktor Car Goa, saopšteno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: