Beograd ostaje bez noćnog života: Klubovi i barovi pred zatvaranjem

Udruženje barova i klubova obratilo se javnosti saopštenjem u kom upozorava da toj privrednoj grani preti i konačno gašenje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

16:36

Beograd ostaje bez noćnog života: Klubovi i barovi pred zatvaranjem
Foto: Depositphotos/simply

Sa oko 14.000 stalno i honorarno zaposlenih, taj deo privrede donosi milione evra godišnje, što kroz namete, što kroz direktan uticaj na generisanje posete turista iz instranstva, kaže se u saopštenju.

Međutim, epidemijom su najviše pogođeni upravo klubovi, barovi, kafići, hoteli i restorani.

U ovim sistemima se nalazi oko 14.000 zaposlenih koji platama izdržavaju i svoje porodice, a gašenjem ovih lokala, uzročno-posledično će biti ugrožene i stotine firmi koje snabdevaju ili opslužuju ove ugostiteljske lokale.

Kako se ističe, bez konkretne pomoći države direktno privrednim subjektima i ukoliko se lokalima ne omogući da rade u punom kapacitetu, ova grana će se sasvim sigurno ugasiti.

Sa njom će i Beograd izgubiti reputaciju evropske prestonice noćnog života, koja je razlog dolaska najvećeg broja turista iz inostranstva u našu zemlju, upozoravaju iz Udruženja barova i klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: