Sutra sastanak o sektorskoj pomoći

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra biti održan još jedan sastanak s predstavnicima sektora koji su najviše pogođeni epidemijom koronavirusa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2020.

12:05

Sutra sastanak o sektorskoj pomoći
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

Na sastanku koji će, kako je naveo, biti održan u Privrednoj komori Srbije, razmatraće se mogućnosti dodatne pomoći.

"Sutra ćemo obavestiti javnost šta smo dogovorili i kada god budemo završili te pregovore ići ćemo na sednicu vlade i definisaćemo mere", rekao je Mali za Tanjug.

Očekuje, kaže, da će sutra Vlada Srbije, PKS i predstavnici sektora ugostiteljstva, turizma, transporta, logistike i drugih pogođenih sektora, izneti zajednički predlog i da će se rešenje naći na obostrano zadovoljstvo.

Mali je dodao da privrednici iz tih sektora već koriste postojeće mere koje je držva donela u cilju suzbijanja negativnih posledica koronavirusa, kao što su minimalna zarada, mogućnost da se oslobode plaćanja poreza i doprinosa, a imaju i mogućnost da koriste kredite Fonda za razvoj i garantnu šemu.

"Veliki broj tih preduzeća već to koristi, sada je pitanje da li možemo jos nešto dodatno da im ponudimo", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: