Proradio aerodrom: U Beograd stiže džambo-džet sa Filipina

Avion boing 747 poznat kao džambo-džet, avio-kompanije Vamos er iz Manile, dovozi radnike sa kruzera u Beograd.

Srbija

Izvor: Aviatica

Petak, 22.05.2020.

13:11

Proradio aerodrom: U Beograd stiže džambo-džet sa Filipina
Foto: EPA, BERND WUESTNECK

Posle dva meseca bez redovnih letova, beogradski aerodrom je dočekao i obnavljanje redovnog saobraćaja, ali specijalni letovi nastavljaju da se nižu iz dana u dan.

Tako je u sredu Er Malta obavila jedan putnički let, verovatno sa našim državljanima koji su želeli da se vrate u svoju zemlju, a sleteo je i drimlajner (boing 787) avio-kompanije Katar ervejz, koji je doneo medicinsku pomoć države Katar upućenu Srbiji.

U četvrtak je Beograd posetio još jedan drimlajner. Etihad ervejz je prevezao državljane Srbije iz Abu Dabija i UAE za Beograd. Kako nezvanično saznajemo, među putnicima se nalazilo i više od stotinu članova kabinskog osoblja iz našeg regiona koji su u ovoj kompaniji ostali zbog posla.

U petak kasno uveče stiže nam i džambo-džet španske avio-kompanije Vamos er na letu iz Manile. Sudeći prema podacima sa sajta Flajtrejdar (Flightradar), radi se o avionu boing 747 Vamos era, registarskih oznaka EC-MQK. Ovim avionom će u Srbiju doputovati veća grupa radnika sa kruzera koji su poreklom iz Srbije, Rumunije i Ukrajine. Kapacitet aviona je 450 putnika, a prema našim saznanjima, moguće je da će na ovom letu biti blizu 400 putnika, što će sigurno biti među najvećim brojem putnika po jednom letu na beogradskom aerodromu u poslednjih nekoliko godina, piše portal Aviatica.

Po Ukrajince će potom iz Kijeva doleteti avion boing 737-800 avio-kompanije UIA (Ukraine International Airlines), dok će Rumune za Bukurešt prevesti avion boing 737-500 rumunske avio-kompanije Blu er. Na sajtu aerodroma u Bukureštu postoje planirana dva leta za Beograd, jedan u subotu rano ujutro, a drugi kasno uveče.

Ranije tokom dana u petak će na beogradski aerodrom sleteti i stari poznanik, ruska avio-kompanija Red vings (WZ 4537). Na ovom letu sa aerodroma Domodedovo u Moskvi će u dolasku biti putnici, verovatno naši državljani koji dolaze iz Rusije, dok će u povratku avion biti prazan, bar kada su putnici u pitanju.

Red vings je inače avio-kompanija koja obavlja redovan saobraćaj na liniji Moskva-Domodedovo (DMO) – Beograd (BEG) ali još nije poznato kada će ovi letovi biti obnovljeni.

Tačno u podne u petak 22. maja, na Aerodrom Nikola Tesla je trebalo da sleti avion Embraer 145 slovenačke avio-kompanije Amelija internešenel (bivši naziv Aero 4M) iz Zagreba i da nastavi za Bengazi, ali je ovaj let jutros rano otkazan.

Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija planira za petak, 22. maj dva repatrijaciona leta. Jedan je iz Moskve sa dolaskom oko 11.45, dok je drugi iz Barselone sa dolaskom u 20.30. Oba leta će biti obavljena avionom erbas A319.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: