Vučić predložio povećanje zarada negovateljicama za 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je povećanje zarada u iznosu od 10 odsto za negovateljice u sistemu socijalne zaštite.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2020.

08:42

Vučić predložio povećanje zarada negovateljicama za 10 odsto
Foto: EPA EFE ROBERT GHEMENT

Predlog je došao posle konsultacija sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đordevićem.

Ðorđević je za televiziju Pink preneo da je Vučić naglasio da su nemerljiv doprinos u borbi protiv korona virusa, pored zdravstevnih radnika dale upravo negovateljice koje su brinule o najstarijim sugrađanima u geronotološkim centrima tokom pandemije virusa Kovid-19, te je ovo samo jedan od načina da im se država zahvali za trud i predan rad.

"U Srbiji radi oko 1.500 negovateljica i raduje me ova lepa vest, pogotovo kada je predsednik inicijator, jer smatra da je njihov doprinos izuzetno značajan. One su te koje pružaju najveću pažnju i pomoć našim korisnicima", rekao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: