Gradi se novi pogon na 3000 m2: Praviće se delovi za avione, investicija vredna 3 miliona evra

Do kraja leta u Kikindi se očekuje završetak novog pogona francuske kompanije Mekafor koji će zauzimati 3.000 kvadratnih metara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2020.

16:19

Gradi se novi pogon na 3000 m2: Praviće se delovi za avione, investicija vredna 3 miliona evra
Foto: Depositphotos, akarelias

Direktor fabrike "Mekafor" Nebojša Nedeljković potvrdio je da su radovi počeli krajem februara i precizirao da se radi o investiciji vrednoj oko tri miliona evra.

"Otkako smo 2016. godine u Кikindi pokrenuli proizvodnju, duplirali smo broj radnika i sada imamo više od sto zaposlenih. Novi pogon omogućiće nam i nova tržišta. Dosad smo radili za auto industriju, proizvođače kamiona i poljoprivredne mehanizacije, a nova investicija označiće ulazak Mekafora u auto-industriju. Do kraja leta u Kikindi se očekuje završetak novog pogona,koji će zauzimati 3.000 kvadratnih metara, a u naredne tri godine, po okončanju celog projekta, planiramo zapošljavanje još 180 ljudi", precizirao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, u budućoj fabrici praviće turbine za avione, kao i završnu i mašinsku obradu, navodi se na sajtu te opštine.

"Tokom korona-krize došlo je do pada proizvodnje, ali se situacija u međuvremenu normalizovala", naveo je Nedeljković i dodao da su posebno ponosni što su njihovi klijenti kompanije "Volvo" i "Džon Dir".

Gradonačelnik Кikinde Pavle Markov ocenio je, tokom obilaska te kompanije, da je dolazak Mekafora u Кikindu, sasvim sigurno, otvorio novu ekonomsku stranicu u privlačenju inostranih investicija.

"Naša saradnja je veoma dobra, a mi smo i dalje spremni da, i nakon korona-krize, pomognemo. Naročito nas raduje što će se u Кikindi proizvoditi i delovi za avio-industriju", poručio je Markov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: