Gradi se najveći tunel u Srbiji VIDEO

Sa ukidanjem vanrednog stanja ubrzani su radovi na auto-putu od Preljine do Požege.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2020.

11:14

Gradi se najveći tunel u Srbiji VIDEO
Foto: Prva TV screenshot

Kineski radnici vredno rade, a iza njih je najveći izazov kako da savladaju planinu Jelicu. Tu se i obavljaju najveći radovi, na probijanju dva tunela Munjino brdo i Laz, koji će, kada budu završeni, biti najveći tuneli u Srbiji u dužini od 2.800 i 2.900 metara.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović potvrđuje da je probijanje tunela kroz Jelicu najteži poduhvat.

"Od dve tunelske cevi u tunelu Laz na teritoriji grada Čačka jedna će biti najduži tunel u Republici Srbiji", rekao je Bojović za Prvu televiziju.

"Radnici su vredno radili i ušli po 30 metara u obe tunelske cevi, a tome su prethodili radovi na pripremi gradilišta i zaštiti ulaznih portala."

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: