"Prvi avio letovi 21. maja, plaćanja testa oslobođeni studenti i nezaposleni" VIDEO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zorana Mihajlović rekla je danas da će prvi avio-letovi posle ukidanja vanrednog stanja biti 21. maja.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.05.2020.

10:53

Foto: Printskrin/TV Prva

Prema njenim rečima prvi letovi biće pet letova za Frankfurt i za Cirih, a putnici će morati da se pridržavaju svih mera koje je donela Vlada Srbije.

"Nigde u Evropi nije potpuno normalizovan avio-saobraćaj, nigde ne postoje redovne linije, pa tako to neće biti ni ove, koje će ići po naše ljude koji su u Evropi i žele da se vrate. Praktično, još se u Evropi nisu dogovorili kako treba da izgleda put avionom", rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Prva.

Ona je precizirala da strani državljani koji dolaze u Srbiju će morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a državljani Srbije ili oni koji imaju boravište u Srbiji ili negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju.

"Za naše državljane ostavili smo mogućnost da i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je rekla da će svakako za ulazak u Srbiju morati da se uradi odgovarajući test, i da se ti testovi rade u zemljama iz kojih se dolazi, jer je potrebno određeno vreme da se dobiju rezultati.

Takođe, kako je navela, vodiće se računa i o tome da mogu da putuju i ljudi sa manjim primanjima ili bez primanjima, pa će plaćanja testa biti oslobođeni studenti i nezaposleni, dok će deca do 12 godina biti oslobođena bilo kakve vrste testova.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: