Počelo telefonsko prijavljivanje za 100 evra: Evo koji broj treba da pozovete

Svi punoletni državljani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji od danas mogu da se prijave putem kontakt-centra za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

06:00

Počelo telefonsko prijavljivanje za 100 evra: Evo koji broj treba da pozovete
Foto: Depositphotos/Matic.Sandra

Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100.

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt-centru će građani imati priliku da čuju automatski snimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći automatski su prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju. Isplata za primaoce penzija počeće danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: