"Za pomoć od 100 evra dovoljan jedan poziv. Ko ne želi - ne mora da traži"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je za dobijanje 100 evra pomoći od države potreban samo jedan telefonski poziv.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2020.

12:46

Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

On je odluku da pomoć ne bude automatski prosleđena svim punoletnim građanima Srbije, kako je prvobitno najavljeno, obrazložio kao odgovor na primedbe koje su pristigle.

"Doneli smo ovu odluku slušajući primedbe da mnogi ne žele tih 100 evra i da je to ponižavajuće za njih", kazao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa ambasadorima EU, i dodao da ovim "omogućavamo svima onima za koje je to poniženje ili smatraju da im takva pomoć države nije potrebna da to ni ne traže".

Naveo je da penzionere i ljude koji primaju socijalnu pomoć "ništa neće ni pitati", već će pomoć odmah i dobiti.

"Ovi drugi treba samo da okrenu automatski broj telefona, ne moraju čak ni da razgovaraju", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ako je nekome problem da pozove, problem je u njemu, a oni kojima pomoć ne treba, neka je ne traže. "Ja sam običan čovek, ali smatram da je u ovom trenutku potrebnije da državi ostavim 100 evra nego da ih uzmem i zato se ja neću javiti", rekao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: