Centar Zlatibora dobija potpuno nov izgled: Dok traju radovi Kraljev trg bez jezera FOTO

Jedan od simbola turističke lepotice, jezero u centru planine Zlatibor, potpuno je ispražnjeno zbog radova na rekonstrukciji Kraljevog trga.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 23.04.2020.

15:55

Centar Zlatibora dobija potpuno nov izgled: Dok traju radovi Kraljev trg bez jezera FOTO
Foto: RINA

"Jezero je oprano i biće izgrađen optočni kanal koji će voditi vodu oko jezera, kako bi bio sprečen dotok prljave vode kad su velike kiše. Jezero će biti prazno narednih mesec dana dok traju radovi, a nakon završetka će se napuniti i turisti će moći da uživaju", rekao je za Rinu Srđan Pantović, direktor KJP "Zlatibor".

Rekonstrukcijom samog jezgra, jedan od najposećenijih srpskih turističkih centara dobiće potpuno nov izgled.

"Centralni deo će biti popločan, a drvene kućice koje se trenutno nalaze na Kraljevom trgu biće uklonjene i sagrađeni novi objekti, tipski, zidani, sa površinom od 10 kvadratnih metara i imaće istu namenu kao i sada, samo u drugačijem ambijentu", rekao je Pantović.
Foto: RINA/Printscreen
Foto: RINA/Printscreen
Foto: RINA/Printscreen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: