Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom maja

Ako sve bude išlo kako je išlo danas, počinje uskoro otvaranje radnji i ostalih objekata, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.04.2020.

21:40

Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom maja
Foto: EPA/Robert Ghement

Kako je objasnio, od utorka će biti otvorene zanatske radnje, obućari, krojači, automehaničari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala...

Druge radnje biće otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Tu se radi o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Predsednik Srbije je za TV Pink najavio i da radnici u fabrikama treba da se spreme za povratak na posao od 4. ili 11. maja jer, kako kaže, počinju da rade fabrike u Češkoj i Slovačkoj kojima je potrebna roba iz Srbije.

Neke koje imaju način da drže socijalnu distancu među radnicima mogu da krenu već 27. aprila, dodao je.

Naravno, uslov za sve ovo jeste da se situacija sa koronavirusom stabilizuje i da se građani pridržavaju propisanih mera koje će uskoro biti ublažene.

Vučić je pozvao sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao u niskogradnji i visokogradnji. "Da počnu da rade, imamo mnogo projekata, svuda ćemo imati radove", rekao je on.

"Krećemo da radimo punom parom da bismo investicijama uspeli da sačuvamo naš BDP za koji je MMF već rekao da će biti najveći u Evropi", kaže Vučić.

"Imaćemo najbolju ekonomiju u celoj Evropi na kraju ove i sledeće godine", dodao je on.

"Kupovaćemo firme u regionu, Er Srbiju ćemo da jačamo"

Vučić je, govoreći o stanju domaće ekonomije, naveo da "ne moraju da brinu ljudi u EPS-u, Telekomu, javnim preduzećima..."

"Er Srbiju ćemo još da snažimo, dobićemo još bolje uslove na JFK aerodromu u Njujorku i napravićemo odlične ugovore tamo", rekao je Vučić i dodao da sada i EU dozvoljava i dokapitalizaciju i državnu pomoć i da će Srbija to iskoristiti.

"Pokazaćemo svoju snagu i u regionu i kupovaćemo različite kompanije i različite firme u regionu", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: