PKS: Ko želi, može svojih 100 evra da uplati u fond za najugroženije

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da su od 9. marta do 6. aprila u blokadi 954 privredna subjekta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

17:23

PKS: Ko želi, može svojih 100 evra da uplati u fond za najugroženije
Foto: Tanjug, Zoran Zestic

"Program od ponedeljka omogućava privrednim subjektima podršku kako bi preživeli ovaj veoma težak period", rekao je Čadež.

On je rekao da je najviše blokiranih preduzetnika, a zatim privrednih društava.

"Za ove ljude od ponedeljka počinje nova nada, oni od ponedeljka mogu da računaju kako da se povrate", rekao je i zamolio sve privredne subjekte da dobro razmisle kada povlače menice, kada žele ili ne žele da produže rok za isplatu dugovanja i da budu maksimalno solidarni.

"Kada govorimo o delimičnoj obustavi rada, do danas imamo 1.038 kompanija koje su delimično obustavile rad ili smanjile intenzitet rada, a okvirni broj zaposlenih je 111.928 radnika", rekao je Čadež i dodao da je 5.265 radnika od pre desetak dana vraćeno na posao, jer su firme videla da postoji nada da će ih država podržati.

"Kompanije su čak zaposlile 128 novih radnika zbog obima posla", rekao je i dodao da je to rezultat samo najave toga kakve će mere države biti.

Čadež je posebno istakao činjenicu da će Privredna komora Srbije pokrenuti akciju da ljudi koji to žele - 100 evra, koje će dobiti kroz program vlade, uplate u poseban fond za najugroženije kojima je taj novac najpotrebniji.

"Taj novac će inače ući u potrošnju, naš ekonomski krug, samo je bitno da dođe što više tamo gde je najpotrebniji."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: