Radnici Jure u Leskovcu odbili da uđu u fabriku VIDEO

Oko 200 radnika prve smene fabrike Jura u Leskovcu odbilo je jutros da uđe u fabričke hale.

Srbija

Izvor: TV Prva, B92

Utorak, 07.04.2020.

13:28

Radnici Jure u Leskovcu odbili da uđu u fabriku VIDEO
Foto: Printscreen, TV Prva

Oni zahtevaju prekid proizvodnje na dve nedelje jer, kako tvrde, ima radnika zaraženih koronavirusom.

Prethodno su Gradski zavod za javno zdravlje i Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu preporučili rukovodstvu fabrike da obustavi proizvodnju ili da angažuje maksimalno 50 radnika na 5.000 kvadratnih metara.

Menadžment Jure odbio je da prekine proizvodnju i pozvao je radnike da dođu na posao, što su oni jutros odbili jer strahuju za svoje zdravlje. Oni nisu želeli da uđu u fabriku sve dok im se ne obrati rukovodstvo i neko im ne obeća da fabrika neće raditi bar naredne dve nedelje.

Nakon što je potvrđeno da u fabrici ima zaraženih, urađeni su testovi za još osmoro radnika i njihovi rezultati se čekaju. Takođe, izdato je preko 70 naloga za samoizolaciju.

"Tražimo bar još 10 dana da budemo na odmoru, da se sve ovo smiri jer imamo pozitivne radnike. Fabrika je velika, svi ulazimo na ista vrata, prepuni su autobusi koji nas dovoze na posao", rekao je jedan od radnika.

Druge radnice su dodale da se svi plaše, budući da su dobili informacije da je povećan broj zaraženih u fabrici, te da je udaljenost između radnika svega 50 centimetara i da nedostaju sredstva za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: