Vučić: Srbija da sačuva ljude iz inostranstva, vratili smo 22 hiljade radnika na posao

Beograd -- Predednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija truditi da sačuva ljude koji su došli iz inostranstva.

Izvor: B92, prva
Podeli
Foto: EPA/Robert Ghement
Foto: EPA/Robert Ghement

"Nama ostaje da se nadamo da posle svega budemo uspešniji u ekonomskoj politici i da dobar deo tih ljudi sačuvamo ovde jer će se smanjivati drastično plate u Evropi, da izaberu Srbiju i svoju energiju i znanje ostave u Srbiji", rekao je Vučić prilikom obilaska magacina medicinske opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.

Rekao je da je ponosan što je Srbija uspela da prodavnice budu najbolje snabdevene i da imamo dobru pokrivenost zaštitnom opremom.

Rekao je da je Srbija do sada nabavila 30 miliona maski, da ima kupljenih preko 50 miliona, ali da ne zna " kako da ih dovučemo".

"Epidemioloških smo dovukli 13 miliona", rekao je Vučić, a zaštitnih rukavica, kako je rekao, 12 miliona.

Govoreći o nabavci respiratora, rekao je da probleme imaju i zemlje sa mnogo moćnijim ekonomijama i da "ne mogu da izađu na kraj".

Magacin su sa predsednikom Srbije obišli i ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav GašIć.

"Uspeli smo da vratimo 21, 22 hiljade radnika na posao posle najave mera"

Vučić je naveo da je oko 21-22 hiljade radnika vraćeno na posao posle najave mera.

"Svuda u svetu smanjuju plate i penzije, a mi o tome ni ne govorimo. Negde oko 21-22 hiljade radnika smo uspeli da vratimo na posao nakon prvih mera poslodavaca i najave naših mera", rekao je on za televiziju Prva.

Rekao je da je stanje u budžetu Srbije bolje nego kod mnogih drugih, što potvrđuju i agencije JP Morgan i Fič. Ocenio je da je problem što je prihoda sve manje, jer niko ništa ne radi, sem strateških proizvođača. Naveo je i da će Srbija pre izaći iz krize nego neki koji su mnogo veći.

"Imamo komparativnu prednost jer je naša privreda bolje diverzifikovana, ne zavisi samo od turizma i poljoprivrede. Lakše ćemo izdržati nego oni kojima je turizam 25 odsto", rekao je on.

Kako je naveo, uz sve mere, stabilnost javnih finansija, monetarne mere, možemo da računamo na brz oporavak. .

strana 1 od 159 idi na stranu