Formiran međuresorni tim za pomoć privredi

Beograd -- Predsednik PKS Marko Čadež objavio je na svom nalogu na Tviteru da je formiran međuresorni tim donosilaca odluka za implementaciju mera pomoći privredi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

U radu tima će učestvovati predstavnici tima predsednika Aleksandra Vučića i kabineta premijerke Ane Brnabić.

U radu tog tela će takođe učestvovati predstavnici Ministarstva finansija i drugih resornih ministarstva, kao i Privredne komore Srbije koja predstavlja poslovnu zajednicu.

"Na nama je da pomognemo da se što pre donesu sva neophodna akta za implementaciju i da budemo vama na usluzi da ih što pre primenite", poručio je Čadež privrednicima i stavio im se i lično na raspolaganje za svu podršku u razrešavanju dilema koje imaju vezano za mere i otklanjanje problema sa kojima se na terenu svakodnevno suočavaju, saopšteno je iz PKS.

Predsednik PKS je zamolio privrednike da, kao i prethodnih dana tokom kojih je stiglo dosta dobrih pitanja i sugestija, nastave da šalju svoje upite, ali i predloge i viđenja, kako u direktnoj komunikaciji sa matičnim udruženjima pri PKS, tako i posredstvom Biznis info-servisa, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije koje je Komora otvorila kako bi privredi obezbedila što bolji i blagovremeni pristup informacijama bitnim za poslovanje tokom vanrednog stanja usled koronavirusa.

Kontakt-podaci za pitanja, sugestije, predloge privrednika 24 sata, sedam dana u nedelji, jesu mejl covid19@pks.rs

PKS će i dalje iz sata u sat svoje članice obaveštavati posredstvom portala www.pks.rs

Istovremeno, Čadež je pozvao sve kompanije koje imaju onlajn servise i rešenja koja bi pomogla preduzećima iz različitih sektora - od poljoprivrede, preko industrije do usluga, kako bi nastavila rad ili lakše poslovala u ovim okolnostima, da se jave komori.

strana 1 od 159 idi na stranu