Ko hoće može da zaradi i na otpadu: Kamioni smeća dnevno se prerađuju u gotov proizvod

Čačak -- Dok se u zapadnoj Srbiji nazdravljalo iz mešina i bardaka, brda smeća pored reka i potoka nisu postojala.

Izvor: Rina.rs
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Međutim, kad je stigla tehnologija sa zapada, a plastična ambalaža ovladala svetom, velike količine otpada naša su svakodnevica. Ipak, za jednu firmu đubre je način na koji zarađuju novac.

"Otpad sakupljamo širom Srbije, nažalost u tome ne oskudevamo. Za nas to nije obično smeće, već vrlo korisna sirovina od koje pravimo eko-ploče koje se kasnije koriste u građevinskim radovima i izuzetno su popularne", rekao je za Rinu Đorđe Usruluć, rukovodilac fabrike.

Ovo je upravo jedan od najboljih načina da se očisti priroda, a vredni mastori dnevno samelju čak dva kamiona smeća, koje stiže iz cele zemlje.

"Nakon što se taj otpad samelje, ide na pečenje, pa na hlađenje. Zato u šali naše ove ploče često nazovemi i našim kolačem, jer je procedura pravljenja ista. Vodootporne su, tako da je od tog posla višestruka korist – čista priroda, bez smeća i kvalitetna proizvodnja" rekao je Đorđe.

On kaže da su ove ploče neizostavan deo prilikom građevinskih radova, koriste se za pregradne zidove i vrlo su tražene u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu