Frizeri i kladionice do 15 radnim danima, do 13 časova vikendom

Beograd -- Gradski štab za vanredne situacije doneo je na sednici, koja je za temu imala sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije koronavirusa, niz važnih preporuka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, SimpleFoto
Foto: Depositphotos, SimpleFoto

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od srede 1. aprila.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, Gradskim pijacama i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Srbije.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da Gradska čistoća i Zelenilo – Beograd, u koordinaciji sa Prvom iskrom Barič i JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, tretiraju interblokovske površine gde uslovi to dozvoljavaju, kao i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloridom i perisirćetnom kiselinom.

strana 1 od 159 idi na stranu