Kompleks od 257.000 m2: Fabrika u Novoj Pazovi na korak do početka gradnje

Objavljeno je idejno rešenje kompleksa za remont avionskih motora MTU Maintenance Serbia u Novoj Pazovi.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos, nenovbrothers
Foto: Depositphotos, nenovbrothers

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine oglasio je javni poziv za prezentaciju Urbanističkog projekta sa urbanističko-arhitektonskom razradom lokacije za izgradnju kompleksa za remont aviona MTU Maintenance Serbia.

Investitor projekta je MTU Maintenance Serbia Novi Beograd, urbanistički projekat izradio je Page Consortium Beograd, a idejno rešenje preduzeće Energogroup, takođe iz iz Beograda, piše eKapija.

Projektom se predviđa uređenje i izgradnja kompleksa u okviru kojeg su planirani objekti za remont motora aviona sa pratećim objektima, infrastrukturom i zaštitnim dekorativnim zelenilom. Ukupna površina obuhvaćena granicom Urbanističkog projekta je 256.872 m2.

Prema dokumentaciji, lokacija za gradnju nalazi se u građevinskom području centralne radne zone opštine Stara Pazova. Kompleks sa severoistočne strane izlazi na planiranu javnu saobraćajnicu Ulicu Nova 4, dok sa jugoistočne strane izlazi na postojeći lokalni put.

Planirana je izgradnja 21 objekta sa internim saobraćajnicama. Glavni objekat za remont motora aviona planiran je na površini od oko 41.000 m2 sa montažnom betonskom konstrukcijom, fasadnim panelima i slaganim sistemom krova, a u njegov sastav ući će tehnički blok, administrativni deo, kantina i kuhinja.

Prateći objekti podrazumevaju dve portirnice, pet nadstrešnica za pušače, biciklarnike, autobusko stajalište, gasnu merno-regulacionu stanicu, razvodno postrojenje, tankove za CO2 i O2, hidrantsku mrežu...

Projektovane su i pristupne saobraćajnice, gradnja najmanje 330 parking mesta, priključenje kompleksa na instalacije vodovoda, kanalizacije, gasa, TT instalacije i struju, priključak za sanitarnu vodu i izgradnja rezervoara za protivpožarne potrebe.

Urbanistički projekat nalazi se na javnom uvidu do 2. aprila 2020, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji, može se obaviti samo elektronskim putem.

Podsetimo, kompanija MTU saopštila je sredinom prošle godine da očekuje da će proizvodnja u Srbiji početi početkom 2022. godine.

strana 1 od 159 idi na stranu