NBS: Bankama se zabranjuje da naplaćuju naknade za uplate donacija

Beograd -- Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da se zabranjuje naplaćivanje naknada bankama i drugim pružaocima platnih usluga za donacije u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos, Piter2121
Foto: Depositphotos, Piter2121

NBS je usvojila odluku "kojom se zabranjuje naplaćivanje naknada i drugih troškova za usluge koje se pružaju u platnom prometu pri uplati, odnosno prenosu novčanih sredstava u dinarima i devizama na namenske račune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija u borbi protiv epidemije korona virusa".

U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i JP "Pošta Srbije" ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene račune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvršavaju kao uplata na šalteru pružalaca platnih usluga, kao prenos sa tekućeg ili drugog platnog računa ili pružanjem druge vrste platne usluge, precizirano je iz NBS.

Takođe, pri izvršavanju ovih transakcija NBS neće naplaćivati naknade za one usluge koje i sama pruža u vezi s njihovim izvršavanjem.

strana 1 od 159 idi na stranu