"Penzije isplaćujemo odjednom 10. aprila, podrška samo onima koji ne otpuštaju ljude"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da pripremamo ozbiljan paket mera i značajan i veliki novac.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2020.

18:03

Foto: Printskrin, Tanjug

"Pre svega da pomognemo privatnom sekotru. Srbija neće da smanjuje penzije. Sav svoj novac usmerićemo na jačanje privatnog sektora", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će martovska penzija, koja će biti uplaćena u aprilu, biti cela uplaćena 10. aprila, a ne u dva dela, kao i da će tog datuma biti uplaćeno 4000 dodatnih dinara.

"Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći", naveo je on.

On je rekao da će posebna podrška biti za one koji ne budu otpuštali ljude i da na pomoć mogu da računaju samo oni koji ne budu otpuštali ljude.

Program mera će, kako je rekao, biti baziran na onima koji su najviše izgubili, a to su turizam i usluge.

Rekao je da neće da priča bajke i obećava ono što u mnogi svetski lideri rade.

"Spremićemo veliki novac, ali toliku viku su podigli posle 15 dana krize mnogi koji misle da nesolventnost pokrivaju državnim parama, a ja neću da obećavam ono što ne mogu da ostvarim, nećemo da pričamo bajke", rekao je on.

Rekao je da će Srbija izdvojiti oko 2,6 do 4,5 milijardi, da će za desetak dana izaći sa programom, ali da neće da se "frljaju sa ciframa"

"Mi ćemo gledati da stopa rasta bude na -2 i da budemo među prve tri zemlje u Evropi koje će najmanje posledice da osete", rekao je Vučić.

Rekao je i da je Republika Srpska je zvanično zatražila pomoć Srbije, i da smo dobili nekoliko poziva i iz BiH, "pa ćemo gledati da pomognermo u skladu sa svojim mogućnostima".

Naveo je da su na sastanku pričali na tri teme, "kako i na koji način da zdravstveno da napadnemo virus, koje su dodatne mere koje mora da preduzme država, i koje su ekonomske mere da bi olakšali krizu".

Danas u 17 časova članovi ekonomskog i zdravstvenog kriznog štaba i tim lekara iz Kine sastali su se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

3 h

Podeli: