Na njivu u vreme zabrane samo uz odobrenje

Poljoprivredni proizvođač koji mora da obavlja poljske radove u vreme zabrane kretanja dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2020.

15:17

Na njivu u vreme zabrane samo uz odobrenje
Foto: Depositphotos, svedoliver

Kako su naveli iz Ministarstva poljoprivrede, odobrenje za kretanje je potrebno vlasniku ili korisniku zasada ili druge poljoprivredne površine, u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, koje obavlja u vreme zabrane kretanja, od 20.00 do 5.00.

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede se navodi da se zahtev za odobrenje kretanja podnosi Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, a prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

Kako je precizirano, u prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20.00 do 5.00, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za taj dan u periodu od 20.00 do 5.00, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Prijave za Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski okrug mogu se podneti na telefone 064 8818449.

Za Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug poljoprivrednici treba da se jave 064 8818486.

Poljoprivrednici iz Mačvanskog, Moravičkog, Kolubarskog, Zlatiborskog, Rasinskog i Raškog okruga mogu da pozovu 0648818412.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: