Nemački Brose u petak počinje da gradi fabriku u Pančevu: Posao za oko 1.100 radnika

Nemačka kompanija Brose najavila je da će u petak 6. marta u Pančevu početi gradnju svoje prve fabrike i razvojnog centra u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 03.03.2020.

12:47

Nemački Brose u petak počinje da gradi fabriku u Pančevu: Posao za oko 1.100 radnika
Foto: Epa, Ronald Wittek

Kompanija Brose proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila i sedišta, električne motore i elektroniku.

Najavljeno je da će se u fabrici u Pančevu proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronika, dok će se u razvojnom centru proizvodi testirati.

Polaganju kamena temeljca, kako je navedeno, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Republička direkcija za imovinu i Grad Pančevo potpisali su u novembru prošle godine, ugovor sa kompanijom Brose o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva.

Kako je tada navedeno, ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona evra, trebalo bi da zaposli oko 1.100 radnika, dok bi proizvodnja trebalo da počne u januaru naredne godine.

Kompanija Brose ima fabrike u 24 države u kojima zapošljava 26.000 ljudi i ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: