Akcionari BIGZ pablišinga odlučuju o prodaji zgrade kod Sajma

Akcionarima "BIGZ pablišinga" predloženo je da odluče o raspolaganju imovinom i prodaju nekretnine na čuvenoj BIGZ-ovoj lokaciji u blizini Beogradskog sajma.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

17:37

Akcionari BIGZ pablišinga odlučuju o prodaji zgrade kod Sajma
Foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy

Tako je navedeno u pozivu za sednicu skupštine akcionara koja je zakazana za 23. mart.

Pred akcionarima je odluka da na vanrednoj skupštini daju odobrenje za zaključenje ugovora o kupoprodaji vlasničkog udela koji ovo društvo ima u poslovnoj i u zgradama grafičke industrije i ekspedicije u Ulici Živojina Mišića broj 17.

Odluka obuhvata i više parcela zemljišta na istoj lokaciji od kojih se neka vode kao "njiva 3. klase".

Od akcionara je zatraženo i odobrenje da BIGZ pablišing postane vlasnik nekretnine u četvoroetažnoj zgradi u Kosovskoj ulici broj 49.

Nova školska knjiga poseduje 76,7 odsto akcija akcija BIGZ pablišinga, 4,3 odsto je vlasništvo Akcionarskog fonda - dok je 18,9 procenata u vlasništvu građana malih akcionara.

Vlasnik Nove školske knjige je firma iz Hrvatske "Školska knjiga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: