"Srpski Davos" od sutra na Kopaoniku

Da li je makroekonomska stabilnost Srbije dovoljan preduslov za obezbeđivanje snažnog rasta?

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.02.2020.

11:20

Foto: Depositphotos/Kisa_Markiza

Koliko smo spremni za promene koje "Industrija 4.0" donosi?

Ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti?

To su neka od pitanja na koje će odgovore nastojati da daju učesnici Kopaonik biznis foruma od 1. do 4. marta.

Ove godine organizatori očekuju više od 1.300 učesnika koji će razgovorati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost. Biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati - dva otvorena razgovora.

"Srpski Davos" će na jednom mestu okupiti 200 panelista, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava...

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa partnerom, kompanijom Masterkard.

Pre početka Foruma biće organizovana humanitarna ski-trka za učesnike Foruma, a sva prikupljena sredstva biće namenjena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Srpski davos počinje specijalnim događajem, odnosno panelima na kojima će se diskutovati o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine. Nakon toga uslediće neformalno otvaranje foruma, a zvanično otvaranje je u ponedeljak, 2. marta.

Specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma, a kako su najavili organizatori, gosti i učesnici foruma biće i ministri Mladen Šarčević, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Vanja Udovicić, Zoran Đorđević...

Prvi put na Forumu će biti realizovani specijalni "hard talk" intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantik grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: