U Srbiju stižu dva nova aviona

Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na leto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

15:48

U Srbiju stižu dva nova aviona
Foto: Depositphotos, todordinchev

Er Srbija će zakupiti dva aviona koja su ranije pripadala aviokompaniji Adrija ervejz, koja je bankrotirala. U pitanju su avioni Erbas A319, koji će biti isporučeni oko 20. marta.

Obe letelice proizvedene su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl avijejšn partners. Jedan od ova dva aviona zameniće postojeći avion u floti srpskog avioprevoznika, koji će biti vraćen davaocu lizinga.

Srpski avioprevoznik verovatno će uzeti i dva ATR72 aviona, ali se u isto vreme očekuje da će i vratiti jedan ovakav avion koji je korišćen prethodnih godina.

Takođe, očekuje se da će Er Srbija nastaviti da koristi CRJ900 avion i preko leta, iako je korišćenje ove letelice privremeno zaustavljeno, dok se ne potpiše finalni ugovor o lizingu, prenosi Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation).

Kroejša erlajns i Montenegro erlajns takođe će imati novitete u svojim flotama, pa će tako hrvatska aviokompanija dobiti dva aviona Erbas A319 koje će koristiti narednih osam godina, a crnogorski avioprevoznik ponoviće svoju flotu sa Embrejer E195 avionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: