"Infrastrukturni projekti neće stati zbog izbora"

Kruševac -- Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema razloga da ijedan infrastrukturni projekat stane zbog kampanje i izbora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, diyan_nenov,
Foto: Ilustracija, Depositphotos, diyan_nenov,

Odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, Mihajlovićeva je kazala da se svi projekti odvijaju po planu, u oblasti drumskog, železničkog i vodnog saobraćaja.

Prema njenim rečima, u proteklih sedam godina održavalo se nekoliko izbora, ali to nije sprečilo sadašnju vlast da od 2014. godine, od jednog infrastrukturnog čvorišta u zemlji - Beograd danas Srbija ima nekoliko takvih čvorista.

Istakla je da je Niš sa otvaranjem aerodroma "Konstantin Veliki", završetkom Koridra 10 jug - istok postao jedan od infrastrukturnih čvorista u zemlji, kao i grad Čačak otvaranjem auto-puta Beograd-Čačak.

Mihajlovićeva je navela da i Kruševac postaje jedno od glavnih infrastrukturnih čvorišta u zemlji, jer je blizu dva aerodroma, niškog i kraljevačkog, a za dve godine, završetkom Moravskog koridora taj grad biće spojen sa Koridorom 10.

"To je suština razvoja infrastrukture, da pokušamo sve vidove saobraćaja da razvijemo i dovedemo infrastrukturu do najvažnijih gradova, jer je to uslov da ljudi ostaju da žive u zemlji", istakla je ministarka.

strana 1 od 152 idi na stranu