Obnova 70 km puteva - investicija od 20 miliona evra

Pirot -- Koridori Srbije potpisali su ugovor za rehabilitaciju 70 kilometara puteva na teritorijama Pirota, Bele Palanke, Dimitrovgrada i Niša u zoni Koridora 10.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, bogdan.hoda
Foto: Ilustracija, Depositphotos, bogdan.hoda

Izvođač radova čija je vrednost 20 miliona evra biće firma Trejs.

Rehabilitacija puteva trajaće 18 meseci, a finanisirana je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i budžeta Srbije navedeno je u dokumentima koje su u Pirotu potpisali v. d. direktor Koridora Srbije Zoran Babić i izvršni direktor firme Trejs Stojko Meškov.

U ime grada Pirota, grada Niša, opština Bela Palanka i Dimitrovgrada gradonačelnik Pirota Vladan Vasić zahvalio se na ugovoru koji je potpisan i poslu koji će biti urađen.

"Ovo je veoma značajan posao za čitav jer će se rekonstruisati 77 kilometara puteva a vrednost radova je blizu 20 miliona evra. To su putni pravci koji su pravci koji su u proteklom periodu između gradova i opština dogovoreni sa Koridorima i čekali smo željno potpisivanje ovog ugovora", rekao je Vasić.

Dodao je da se nada će radovi početi u narednih desetak dana i da će biti izvedeni kvalitetno i u predviđenom roku od 18 meseci. Ugovorena je rehabilitacija tri državna puta sa ukupno 11 deonica, a radi se o delovi regionalnih putnih pravaca koji se prostiru kroz teritorije gradova i opština.

"Imali smo do sada velike probleme zbog lošeg kvaliteta tih puteva, a oni su i delimično oštećeni korišćenjem teške mehanizacije za izgradnju koridora i ovo je pravi potez a sama cifra od 20 miliona evra pokazuje važnost, obim i kvalitet posla", rekao je Vasić.

Vasić je Koridorima Srbije zahvalio što su izašli u susret i za izgradnju Sopotske petlje, koja je već ugovorena za 2,2 miliona evra, a nju će graditi Integral.

Rehabilitacijom ovih puteva unaprediće se postojeća putna mreža koja povezuje auto-put, lokalne i regionalne centre, i podiže nivo opšte bezbednosti drumskog saobraćaja.

Obnovljeni putevi stvoriće uslove za brži ekonomski rast i razvoj turizma u piroskom regionu i na Staroj planini. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici svih lokalnih samouprava na čijim teritorijama se nalaze, kao i načelnica Pirotskog upravnog okruga.

strana 1 od 152 idi na stranu