Srbijagas: Stepen naplate 92 procenta

Novi Sad -- Poslovanje JP "Srbijagas" u 2019. godini obeležilo je pozitivno kretanje i poboljšanje većine poslovnih pokazatelja, navodi se u objavi te kompanije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/lightpoet
Foto: Depositphotos/lightpoet

Kako se navodi, stepen naplate tekućih dospelih potraživanja u prošloj godini iznosio je 92 odsto, a u istom periodu značajno je povećana naplata potraživanja iz ranijih godina.

Srbijagas je ostvario veći fizički obim transportovanog i distribuiranog prirodnog gasa i kao rezultat toga - pozitivan finansijski rezultat, odnosno poslovni dobitak i neto dobit, saopšteno je posle sednice na kojoj je usvojen Izveštaj o realizaciji godišnjeg programa poslovanja.

Iako je nabavna cena uvoznog prirodnog gasa imala blagu tendenciju rasta, u 2019. godini nije vršena promena regulisanih prodajnih cena, saopštio je Srbijagas.

Prošlu godinu obeležila je izgradnja magistralnog gasovoda - interkonektora, na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, navodi se u informaciji i dodaje da je polaganje cevi duž gasovoda završeno u rekordnom roku.

strana 1 od 152 idi na stranu