Plaćanje Infostana preko mobilnog: Februarski račun dolazi sa QR kodom

Beograd -- Februarski račun objedinjenje naplate JKP Infostan tehnologije imaće odštampan IPS QR kôd, što će omogućiti plaćanje računa putem mobilne aplikacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, LDProd
Foto: Depositphotos, LDProd

U informaciji tog preduzeća navodi se da na taj način žele da se dodatno približe građanima kroz olakšano i pojednostavljeno plaćanje računa.

Do prilike za QR kôd došlo je pošto je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje - IPS NBS sistem, koji omogućava veoma brz prenos novca.

"Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarskom računu objedinjene naplate", navodi Infostan i dodaje da će tako građani moći da uštede vreme, jer ne popunjavaju platni nalog.

Preko QR koda se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom plaća račun.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun, navodi se u informaciji Infostana.

Dodaje se i da trenutno više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa onlajn upita stanja na sajtu ovog preduzeća gde imaju precizan uvid u svoje uplate.

strana 1 od 152 idi na stranu