U 1.072 zgrade prinudni upravnik: Pojedini se zadržali i po dve godine, niko nije kažnjen

Od ukupno 22.619 stambenih jedinica u Beogradu, prema podacima Ministarstva građevinarstva, u 1.072 rukovodi prinudni upravnik.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

07:41

U 1.072 zgrade prinudni upravnik: Pojedini se zadržali i po dve godine, niko nije kažnjen
Foto: Epa/ARMANDO BABANI

Iako je "nametnuto" rukovodstvo u zgradama, u 4,74 odsto svih višespratnica u gradu, trebalo da bude prelazno, kratkotrajno rešenje, u pojedinim zgradama zadržalo se čak dve godine, pišu "Novosti".

Ipak, iako bi, shodno Zakonu o o stanovanju, oni stanari koji nisu ispoštovali propise i samo odabrali upravnike i registrovali stambenu zajednicu, trebalo da budu kažnjeni, do sada nije napisan nijedan prekršajni nalog, piše list.

Međutim, Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda smatra da kaznena politika treba da se pooštri.

"Postojao je period u kom je trebalo opominjati, ali zakon predviđa uz uvođene prinudne uprave i kazne, međutim, to se ne sprovodi. Iako ima dosta zgrada koje već dugo imaju prinudnu upravu", navodi Banovački.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: