Projekat od 1,5 miliona evra: "Očekuje se sve veći broj putnika i kruzera u Srbiji"

Beograd -- Ministarka građevinarstva danas je razgovarala sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem o realizaciji projekta izgradnje međunarodnog pristaništa u Zemunu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, Violin
Foto: Depositphotos, Violin

Mihajlovićeva je istakla da je međunarodno pristanište u Zemunu izuzetno važan projekat za Srbiju jer će doprineti sve većem broju putnika i kruzera koji pristaju u zemlju.

"Država poslednjih godina mnogo investira u vodni saobraćaj i ta ulaganja iznose oko 350 miliona evra. Naš cilj je da Srbiju vratimo na mapu vodnih koridora i završetkom ovog projekta tome ćemo doprineti. Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć", rekla je ona.

Izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu započela je polovinom prošle godine, a vrednost projekta iznosi 1,5 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Matić je naveo da se na taj projekat čekalo decenijama i da će Zemun njegovim završetkom ojačati svoje potencijale u turističkom smislu.

Sastanku su prisustvovali gradska sekretarka za inspekciju Sonja Božović i direktori Agencije za luke i JVP "Beogradvode".

strana 1 od 152 idi na stranu