Borski okrug dobija 250 kilometara brzih saobraćajnica

Ministarka građevinarstava najavila je izgradnju 250 kilometara brzih saobraćajnica u Borskom okrugu koja će početi 2021. godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

16:58

Borski okrug dobija 250 kilometara brzih saobraćajnica
Foto: Depositphotos, diyan_nenov

Ministarka je to izjavila tokom obilaska novog mosta preko reke Podvrške kod sela Milutinovac, koji je izgrađen na 50 metara od nekadašnjeg, srušenog u poplavama 2014. godine.

Novi most, čija je izgradnja koštala nešto više od 115 miliona dinara, dug je 80 metara, investitor je JP Putevi Srbije, a izvođač radova kompanija Ingrap-Omni. Radovi na izgradnji novog mosta počeli su u avgustu prošle godine, a pušten je u saobraćaj početkom ovog meseca.

Mihajlovićeva je rekla da zahvaljujući Vladi Srbije i svim ministarstvima naša zemlja ima stabilan budžet iz kojeg mogu da se izdavajaju sredstva za rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva.

Ministarka je rekla i da novi most nije jedino što je urađenu u Borskom okrugu i dodala da je u poslednje četiri godine rekonstruisano oko 120 kilometara puteva u tom okrugu.

Ona je najavila da predstoji izgradnja brznih saobraćanica koje su, kaže, neophodne tom kraju za razvoj turizma. Podsetila je da Kladovo iz godine u godinu beleži rast broja noćenja, a tome će još više doprineti, dodala je, izgradnja 250 kilometara brzih saobraćajnica u tom kraju.

Ministarka je navela da se ove godne radi projektno-tehnička dokumentacija za brze saobraćajnice, dok će se u njihovu izgradnju krenuti 2021. Radiće se brza saobraćajnica do Golupca, zatim do Donjeg Milanovca, kao i između Negotina i Kladova, dodala je Mihajlovićeva.

"Ovaj deo Srbije mora da ima brze saobraćajnice ako želimo svetu da pokažemo koliko je Srbija lepa, a bez infrastrukture to nije moguće", rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je u poslednje četiri godine za rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva u Borskom okrugu izdvojeno više od četiri milijarde dinara, a samo prošle godine izdvojena je 1,4 millijarda dinara.

U Kladovu se radi i rehabilitacija državnog puta Kladovo - Brza Palanka, u dužini od oko 20 kilometara, koji će, prema Drobnjakovim rečima, biti završen do avgusta ove godine.

Srbija je uložila 10 milijardi evra u dodatnih 500 kilometara auto-puteva širom zemlje i 5.000 kilometara regionalnih puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: