Zanatsko pivarstvo: Ozbiljan posao - odlična zarada

Beograd -- Zanatsko pivarstvo postalo je ozbiljan posao koji može doneti odličnu zaradu.

Izvor: Bif.rs
Podeli
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Mini-pivare našle su svoj put do ugostiteljskih objekata, pivnica, pabova i restorana.

Na ovaj način oni privlače nove goste i zadržavaju stare, a tako napravljena piva postaju pravi brend lokala. Najbolji izbor su točena piva koja svojom svežinom zadržavaju najbolje karakteristike, piše Beer Style.

Mini-pivare ne iziskuju velika ulaganja od 80.000, 90.000 ili 100.000 evra. Za njih nije potreban veliki prostor, čitave hale, male su i praktične, jednostavne za rukovanje, kao što nije potreban ni čitav tim ljudi da se stara o njima, već ih može opsluživati samo jedan čovek.

Sam proces proizvodnje nije previše komplikovan, brzo se uči, samo se treba pridržavati proizvodnog procesa i recepture i treba strogo voditi računa o higijeni, jer pivo je osetljiv proizvod. Za dobro kraft pivo presudni su kvalitetni sastojci.

Da bi se do njih došlo više nije potrebna velika papirologija i "petljanje" sa uvoznim dozvolama, jer se sve može nabaviti kod nas: odlični svetski sladovi, hmeljevi i kvasci.

Reč je o investiciji koja lako može da povrati uložen novac. Računicu nije teško izvesti: proizvodna cena piva iznosi oko 100 dinara po litru, a litar se može ugostiteljima prodati po ceni od 230 do 280 dinara. Ugostitelji mogu svojim gostima prodavati litar piva po ceni od 500 dinara, što bi značilo da bi gost za točeno malo pivo od 0.3l trebalo da izdvoji nekih 170 dinara, prenosi Biznis i finansije.

Ukoliko neko želi da sam proizvodi i prodaje pivo u svojoj pivnici ili restoranu, računica je još povoljnija.

Visokokvalitetne engleske mini-pivare idealne su za ovakvu vrstu poslovanja iz više razloga, od tehničkih performansi do mogućnosti proizvodnje manjih količina piva, sa maksimalnim kapacitetom od 2.000 litara i minimalnim od 25 litara.

strana 1 od 152 idi na stranu