Ruski pancir u Srbiji do kraja nedelje

Prva isporuka od šest sistema za protivvazdušnu odbranu Pancir C1 koje je Srbija naručila od Rusije trebalo bi da bude realizovana do kraja ove nedelje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

09:10

Ruski pancir u Srbiji do kraja nedelje
Foto: Epa, Hipenkov

Posetom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Beogradu trasiran je i dalji put uspešnoj vojnoj saradnji, pišu Večernje novosti i dodaju da je sporazum za jednu bateriju Pancira zaključen prošle godine.

Šojgu je tokom zvanične posete Srbiji u ponedeljak sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, a ministri su istakli zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje u narednom periodu bude dodatno unapređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: