Traži se mesto više: Sneg i čist vazduh prepunili hotele na Divčibarama

Turistički poslenici na Divčibirama dočekali su sezonu spremnije i sa novim sadržajima.

Srbija

Izvor: RTS

Nedelja, 16.02.2020.

14:03

Traži se mesto više: Sneg i čist vazduh prepunili hotele na Divčibarama
Foto: Depositphotos/boggy22

Za ovaj planinski centar, koji je od davnina poznat po blagotvornom vazduhu, vlada sve veće interesovanje. Kapaciteti su popunjeni tokom raspusta.

Na Divčibarama se traži mesto više, objavio je RTS. Nekoliko hiljada gostiju od namlađih do starih Divčibaraca iz cele Srbije, koriste sve prirodne blagodeti ovog zimskog centra. Uslove za uživanje na snegu na Divčibarama imaju svi gosti, od rekreativca do veštih skijaša i bordera.

"Kroz naše skijalište prošlo je oko 8.500 skijaša. U toku dana imamo i panoramske vožnje žičarom kao i ziplajn i avantura park za najmlađe posetioce", kaže Marko Aćimović predstavnik "Divčibara ski-rizorta".

Divčibare su i ovog raspusta među vodećim destinacijama za odmor dece i organizovanih đačkih grupa. Među njima su i kragujevački osnovci i deca iz Beograda.

"Tokom ove sezone ako računamo od novembra do februara očekujemo da će proći više od 3.500 dece", kaže Snežana Jakovljevuć Čkojić, predstavnica Odmarališta "Stevan Filipović".

"Sve je prilagođeno deci, što je jako bitno. Od obroka, usluga animacije, rekreatora šetnje, boravak na svežem vazduhu, zaista ima puno sadržaja", kaže Vera Jović iz Kragujevca.

Od otvaranja novog hotela Crni vrh, visoke kategorije, krajem prošle godine, Divčibare postaju destinacija za sve vidove turizma. Broj noćenja i dolazaka je u porastu, a su gužve na Divčibarama sve češće.

Uređen je još jedan parking prostor, tako da će se od sada izbeći velike gužve u vreme vikenda kada se na Divčibarama traži mesto više.

"Naši kapaciteti su gotovo popunjeni za februar pa i za mart. Imamo veliki broj grupa. Trenutno u hotelu imamo grupu dečice plivača iz Beograda. Ono što je najvažnije to je da da među gostima ima onih koji se vraćaju po drugi, pa i rezervišu, čak i za treći put", kaže Dejana Ješić, predstavnica hotela "Crni vrh".

"Gostima su na raspolaganju novi sadržaji i novi smeštajni objekti, što je svakako podiglo atraktivnost ove turističke destinacije u regionu. Zahvaljujući tome procene su da imamo preko 30 odsto više gostiju", kaže Branka Ilić, predstavnica hotela "Pepa".

Divčibarci i hotelijeri na sezonu gledaju sa optimizmom. Raduju ih i sve pozitivnije reakcije turista, ali i najava velikih investicija države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: