"Nema novih američkih investicija dok su takse na snazi"

Priština ne može da očekuje nove američke investicije dok su na snazi tarife.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

10:25

Foto: Depositphotos, maxkabakov

U kabinetu specijalnog izaslanika Donalda Trampa za dijalog, Ričarda Grenela su rekli da nikada nije bilo reči o otkazivanju već postojećih projekata, ali da ne može da dođe do novih investicija.

"I ranije smo rekli da SAD ne mogu da investiraju ako su tarife i dalje na snazi. To jednostavno nije pravo, zdravo ekonomsko okruženje za investicije. Američke kompanije nisu zainteresovane za investicije ako su tarife na snazi, jer ih to sprečava da se bave svojim poslom. Ne možemo da pokrećemo projekte ako su tarife i dalje na snazi. Takva je priroda posla", piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore iz Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: