Novi rekord: Vrednost građevinskih radova u Srbiji veća za 35 odsto

Vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije u 2019. godini povećana je za 35 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2020.

15:53

Novi rekord: Vrednost građevinskih radova u Srbiji veća za 35 odsto
Foto: B92, Darja Balšiæ

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u četvrtom kvartalu zabeležen je rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u odnosu na isti kvartal 2018. godine od 56,3 odsto, iskazan u stalnim cenama, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Time je ujedno premašena prethodna rekordna stopa rasta građevinarstva iz prethodnog, trećeg kvartala 2019. godine, u kojem je vrednost izvedenih građevinskih radova povećana za 39,9 odsto, što je bila do sada najviša stopa rasta građevinarstva u jednom kvartalu od 2010. godine.

Ministarstvo navodi da su ubrzana realizacija i završetak velikih infrastrukturnih projekata, kao i povoljni uslovi za investiranje, omogućili visoke stope rasta građevinarstva u prethodnih nekoliko godina, što je za rezultat imalo i povećanje učešća građevinarstva u BDP-u na više od pet odsto u 2019. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: