Počela obnova Savskog keja: Pasarela kod Beton hale će biti puštena u rad 23. aprila

Rekonstrukcija Savskog keja, obnova oko dva hektara površine od početka Beton hale do Brankovog mosta, počela je i biće završena do prvog septembra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.02.2020.

10:49

Počela obnova Savskog keja: Pasarela kod Beton hale će biti puštena u rad 23. aprila
Foto: Depositphotos/Yelena011

U tom delu grada biće postavljen i spomenik Dijani Budisavljević, koja je tokom Drugog svetskog rata spasla na hiljade dece iz logora smrti u NDH.

Radovi na obnovi keja su počeli za vikend i biće završeni prvog septembra, rekao je za Tanjug zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će to biti nov, potpuno uređen kej sa oko 1,5 hektara pešačkih staza, oko pola hektara zelenih površina i biciklističkom stazom, koja će biti deo biciklističke staze koja povezuje Adu Ciganliju i 25. maj.

"Zasadićemo novih 60 stabala, 199 ukrasnog šiblja i oko 5.000 različitih sadnica tako da će ovo biti ne samo uređen kej, već i zelena oaza", rekao je Vesić.

Najavio je da će 23. aprila biti puštena u rad pasarela kod Beton hale, koja je skoro završena, i zahvaljujući kojoj će građani sa Kalemegdana pešice moći da se spuste na novi, uređen kej, gde će moći da šetaju sve do Beograda na vodi.

"Kasnije ćemo na ovaj način nastaviti da uređujemo sve naše kejove na Savi i Dunavu, jer je vreme da budu rekonstruisani. Beograđani zaslužuju da imaju uređene pešačke zone i ovo što radimo ovde pokazuje kako menjamo grad", rekao je Vesić.

Podsetio je da je Karađorđeva ulica rekonstruisana i dodao da će Savski kej, kada bude završeno njegovo uređenje, biti jedna celina zajedno sa tom ulicom. Naveo je da će na Savskom keju biti nekoliko dečjih igrališta i da će pored Kapetanije biti postavljen spomenik Dijani Budisavljević koja je, kako je rekao, odavno zaslužila da ima spomenik u Beogradu.

"Na taj način ćemo ovaj deo grada potpuno urediti... Radovi su počeli za vikend, građevinsku dozvolu smo dobili sredinom decembra, jer smo morali da sačekamo da se sruši nekoliko bespravnih objekata, među kojima je i restoran 'Promaja'", rekao je Vesić i dodao da će svi radovi na Savskom keju biti gotovi prvog septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: