Aerodrom "Morava": Nova pista za čarter i kargo letove

U prostorijama Aerodroma Srbije u zgradi Aerodroma "Morava" održan je sastanak direktora Aerodroma Mihajla Zdravkovića i direktora privrednih komora.

Srbija

Izvor: RINA

Utorak, 04.02.2020.

17:33

Aerodrom
Foto: Pres-služba

Sastanku su prisustvovali direktori regionalnih privrednih komora Kragujevca, Kruševca, Valjeva, Užica, Požarevca i Kraljeva, koje se nalaze na teritoriji opslužnog područja aerodroma.

Centralna tema sastanka bila je –Značaj otvaranja Aerodroma "Morava" za razvoj Šumadije i Zapadne Srbije, nove investicije i nove avio-linije iz Lađevaca prema evropskim destinacijama.

Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštine privredne komore Raškog i Moravičkog okruga je istakao da otvaranje Aerodroma ,,Morava" ima ogroman značaj za brži ekonomski razvoj ne samo regiona koji aerodromu gravitiraju nego i mnogo šireg područja i to svih privrednih grana.

Na teritoriji koja pripada opslužnom području Aerodroma ,,Morava" uspešno radi 20 velikih privrednih subjekata, dva miliona stanovnika su potencijalni putnici sa "Morave" tako da će svakim danom ova velika i važna investicija potvrđivati opravdanost svih ulaganja i konačno – otvaranja.

Zvonko Tufegdzić, direktor Regionalne privredne komore Kraljevo, rekao je da Kraljevo,Raški okrug i celo područje koje pokriva ta regionalna komora, veoma brzo izlazi iz ekonomskih problema i da je uveren da su se otvaranjem Aerodroma "Morava" stekli uslovi za ubrzani privredni i društveni razvoj, smanjenje broja nezaposlenih i pospešivanje nekih privrednih grana koje mogu biti još veći nosioci ekonomskog prosperiteta, kao što su turizam i poljoprivreda.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković najavio je otvaranje nove piste za kargo i čarter letove, dužine 3.500 metara i širine 60 metara. Naglasio je da su pripremni radovi završeni i da će do kraja godine biti urađen plan i prateća projektna dokumentacija, nakog čega će početi izgradnja, koju će finanirati Vlada Republike Srbije.

Pored sadašnjih linija za Beč, od prvog dana marta sa Arodroma "Morava" biće otvorena linija za Solun, a u toku su pregovori i sa drugim avio-kompanijama o uspostavljanju letova za druge evropske destinacije, pre svega za Nemačku i Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: